Miten luoda toimiva vaatekaappi?

Miten luoda toimiva vaatekaappi?

kohti kapselivaatekaappia

Vaatesuunnittelijana olen saanut rakentaa kokonaisia vaatekonsepteja ja -mallistoja, luoda asukokonaisuuksia näytöksiin ja tavata upeita henkilöitä, joille olemme yhdessä miettineet sopivat asut eri tilanteisiin. Huomaan usein piirtäväni mielessäni kuvan lopputuloksesta, jota lähden toteuttamaan. Se on varmaan syy myös siihen, että olen kokenut toimivan vaatevalikoiman syntyvän kuin itsestään. Minulta kuitenkin usein kysytään, mitkä ovat vaatekaapin kulmakivet tai vinkkejä toimivan vaatekaapin rakentamiseen. Koska aihe tuntuu olevan pinnalla aina sesonkien vaihdekohdassa, ajattelin kirjoittaa muutamia vinkkejä, jotka itse olen huomannut toimiviksi.

vaatekaapin siivous - 1. askel kohti toimivaa vaatevalikoimaa

Oma kokemukseni on, että selkeästi ja käytännöllisesti järjestetty vaatekaappi luo pohjan toimivalle vaatevalikoimalle. Vaatteiden runsaus saa vaatekaapin näyttämään helposti aika sekaiselta, samalla sinne hukkuu osa ostoksistamme ja asujen hahmottaminen hankaloituu. Kiireessä tuntuu, että ei ole mitään päällepantavaa, vaikka ongelma on todennäköisesti siinä, että vaatteita ja asusteita on vuosien saatossa vain kertynyt vähän liikaa ja olet organisoinnin tarpeessa. Aloitetaan siis laittamalla ensin vaatekaappi kuntoon.

Seuraavat 7 askelta johdattavat urakassa maaliin – saat vaatekaapin, joka tuo iloa ja helppoutta arkeesi. Samalla se myös selkeyttää ajatuksesi omasta tyylistäsi sekä valmistaa toimivan vaatevalikoiman luomiseen.

Tilaa ilmaiset vinkit, miten aloitat toimivan vaatevalikoiman rakentamisen, jos koet, että vaatekaappisi on täynnä vaatteita, mutta vain osa niistä sujahtaa päällesi, tai jos aamuinen tuskailu siitä, että kaapissa ei ole mitään kivaa päällepantavaa tuntuu tutulta. Veikkaan, että vinkeistä saattaa olla hyötyä. Sillä niiden avulla

  • Löydät uudelleen vaatekaappisi helmet ja saat kiinni tyylisi punaisesta langasta.
  • Saat selvää säästöä, sillä hutiostosten sijaan olet selvillä siitä mitä vaatevalikoimasta puutuu täydentääksesi kapselivalikoimasi.
  • Huomaat, miten paljon säästyy aikaa, kun vaatteet ovat selkeästi paikallaan.
  • Vaatekriisi helpottuu, kun saat otettua koko vaatevalikoimasi käyttöön ja luotua niistä useita erilaisia asukokonaisuuksia.
    Asusi näyttävät harkituilta, tyylisi varmalta ja olosi on helppo ja huoleton.

Mikäli koet, ettet ainakaan häviä mitään...
LATAA VINKIT


PS. Ota urakkaan mukaan positiivinen asenne ja iloinen mieli. Tämän on tarkoitus johdattaa lempeästi kohti toimivaa vaatevalikoimaa, jonka kaikki osat sopivat keskenään ja jolloin jo muutamalla vaatteella voit rakentaa useita erilaisia asukokonaisuuksia.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.