Tänä päivänä suvun käsityöperinne ja halu tarjota henkilökohtaista palvelua elävät a la LOUKOssa. Valikoima koostuu nykyäänkin noista ajattomista ja helposti keskenään yhdisteltävistä tuotteista, joissa kyläläisten suuresti arvostaman hyvän istuvuuden eteen on tehty lujasti töitä ja joissa luonnonmateriaaleista valmistetut kankaat antavat käyttäjälle mieluisan käyttökokemuksen. Pirtinväen kyky luoda yksilöllinen asu jokaisen parhaita puolia korostaen, sai niin kyläläiset kuin kaupunkilaiset palaamaan pirttiin yhä uudelleen ja uudelleen, sillä kukapa ei haluaisi tuntea itseään kauniiksi ja ainutkertaiseksi uudessa vaateparressaan. Siksipä vielä tänäänkin, kutakin tuotetta valmistetaan vain pieniä eriä. Ovathan yksilöllisyys ja palvelu arvonsa ansainneet, kuten tuolla mahtavalla isännällä oli tapanaan tuumata.

Helsingin keskustan tuntumassa hyvien kulkuyhteyksien päässä toimii nykyisin a la LOUKOn palveleva showroom-myymälä, jossa sopivat asut löytävät niin työhön palaavat äidit, uransa huipulle päässeet kuin työuransa ansaitusti jättäneetkin. Mutta samalla tavalla kuin Pirtinväki oli ajansaatossa ymmärtänyt, etteivät voisi koko laajaa maata palvella, myös a la LOUKOssa tiedostettiin, että matka isolle kirkolle on monelle pitkä. Niinpä Pirtinväen oppeja lainaten kyselivät he neuvoa pulmaansa kyläläisiltä, kunnes yhtenä aamuna posteljooni tuli uutta vaatekertaansa hakemaan ja kahvikupposen äärellä syntyi pulmaankin ratkaisu.

Ensitöikseen laitettiin sana kiertämään tulevasta, niin innoissaan he olivat voidessaan tarjota apuaan aina aamusta ehtooseen, vuoden jokaisena päivänä. Kirkolta haettiin nätit paketit tuotteiden viikkausta ja kuljetusta varten ja kirjoitettiinpa pieni tervehdyskin vaatteen mukaan laitettavaksi, toiveenaan, että saisivat paluupostissa kuvan muistoksi ja näkisivät luomukset käyttäjien päällä, kun itse eivät paikalle päässeet. Näin avautui putiikki myös kotiostoksia varten ja suvun perintönä saatu intohimoinen suhde pukeutumiseen sekä tekemisen tinkimättömyys tarjoavat nyt avun asuvalintoihin mahdollisimman monelle kyläläiselle ja kaupunkilaiselle.

Kyläläisten ja kaupunkilaisten korviin ympäri Suomen oli kantautunut tieto tuosta vaatimattomasta pirtistä Pohjanmaan lakeuksilla. Oli myös kuultu, miten hartaasti oli toivottu, noiden luomuksien matkaavan kulkukauppiaiden kyydillä muidenkin vaateparreksi ja arkien iloksi. Eri pitäjien suurimmat eivät voineet jättää kyläläistensä puheita huomiotta vaan epäröimättä lähettivät vossikan matkaan kyselemään lyhytaikaista vierailua pitäjässä. Pirtinväki oli hämillään tuosta saamastaan huomiosta, mutta vallan ilahtuivat kutsusta päästä eri pitäjiin vierailulle, olihan se pirtinväelle itselleen jotain sellaista, jota eivät olleet osanneet vaatimattomuudessaan edes haaveilla. Näin kyläläisten ja kaupunkilaisten toive toteutui ja kerran kuussa pirtinväki matkasi luomuksineen uuteen pitäjään. Seuraa POP UP uutisointia eri pitäjiin facebookissa ja instgramissa @alalouko